Alle denkbare documenten op de Online Preventieadviseur

dosacoVia zijn bedrijfje Dosaco lanceert Mollenaar Erik Sannen na jaren voorbereiding een interessante tool voor al wie actief is in arbeidspreventie. Op www.onlinepreventieadviseur.be vind je alle mogelijke documenten die bedrijven helpen bij het opzetten, uitwerken en/of onderhouden van hun welzijnsbeleid. “Je leert overal veel over allerlei documenten, maar ze vast krijgen is nog iets anders. Ik heb ze nu allemaal gebundeld.”

“Iedereen weet dat er regels bestaan rond veiligheid op het werk, maar veel bedrijven onderschatten de administratieve last die dit met zich meebrengt”, zegt Erik Sannen. “Heel wat documenten moeten in orde gebracht worden zoals, identificatiedocument, global preventieplan, jaar actieplan, diverse risicoanalyses, enz. Ze zijn zelden vrij beschikbaar en ze opstellen vraagt veel tijd. Kleine of startende ondernemingen hebben het dan ook vaak moeilijk om alle nodige documenten bij elkaar te vinden en hun bedrijf conformiteit in orde te houden of krijgen met wetgeving. Soms hebben preventieadviseurs het zelf moeilijk om aan de juiste documenten te geraken, wat moet het dan niet zijn voor zaakvoerders die niet echt thuis zijn in deze materie.”

Platform
De Online Preventieadviseur heeft nu een platform ontwikkeld op cloud (dropbox) met daarin een mappenstructuur zoals die herkenbaar is in de wetgeving. Die bevatten wetgeving, templates van nodige documenten of zelfs reeds uitgewerkte documenten zoals risicoanalyses, veiligheidsinstructiekaarten, diverse procedures bij bijvoorbeeld een ongeval, alcohol en drugsbeleid. Daarnaast kan je bestaande documenten aanpassen naar het eigen bedrijf.

Initiatiefnemer Erik Sannen is zelf al jarenlang preventieadviseur, sinds 2009 op zelfstandige basis.