Allard-Europe overtreft verwachtingen Renault

Allard-Europe, de staal- en ijzergieterij uit Turnhout, behoort  nu ook tot de exclusieve schare van geaccrediteerde toeleveranciers bij Renault. Na een audit en proefproject tijdens de voorbije maanden, waarbij Allard-Europe uitgedaagd werd op vlak van technische kunde én leverbetrouwbaarheid, wist de Turnhoutse onderneming de delegatie van Renault Cléon te imponeren door de opdracht zelfs twee weken vroeger dan voorzien te klaren. 

In de Kempense gieterij werden drie frame-delen voor een drukgietmachine geproduceerd, samen goed voor meer dan 25t. Hierin zullen later delen voor de productie van twee nieuwe motoren –en masse– met een aluminiumlegering geïnjecteerd worden.

Dit huzarenstukje ontging de automotive markt overigens niet en lokte, naast de Duitse leverancier van drukgietconcepten, ook al een delegatie uit Italië naar de Kempen.

Eerder slaagde Allard-Europe in een gelijkaardig sterk staaltje voor de  energiemarkt. Het bedrijf leverde bewerkte hoogtechnologische gietdelen met respectievelijke stukgewichten van 11 en 16t voor la grande Maison, de grootste waterkrachtcentrale van EdF in Frankrijk.