Het maatwerkbedrijf Alito uit Gierle heeft naast de hout- en groenafdeling een 3de pijler opgestart: Projecten. Daarmee wordt opkuiswerk op bouwwerven bedoeld. Er zijn al enkele opdrachten achter de rug. “We willen hiervan een volwaardige afdeling maken”, zegt directeur Roel Proost.

“Door een gesprek met iemand van bouwbedrijf Vanhout zijn we op het idee gekomen”, vertelt Roel Proost. “Voor hen zijn we al enkele keren aan het werk geweest op de werf van Geelvink in Geel. En ook al voor andere aannemers. Voorlopig worden de opdrachten uitgevoerd door mensen van onze groenafdeling. In de winter moesten die wel eens stempelen. Het voordeel van de opkuiswerken is dat die het hele jaar door kunnen gebeuren.”

Grote orders
Alito vierde in november vorig jaar zijn 30ste verjaardag. Het bedrijf werd destijds opgestart op vraag van het Buitengewoon Onderwijs in de streek en kreeg daarvoor de steun van VKW-Kempen (tegenwoordig Etion Kempen). Ook nu nog is de doelstelling het tewerkstellen van mensen uit het Buitengewoon Secundair Onderwijs. De bestuurders van het bedrijf zijn allemaal ondernemers die hun expertise onbezoldigd ten dienste stellen, vaak nog actief binnen Etion Kempen.

Bij Alito werken 66 mensen. De onderneming boert goed en mocht recent enkele grote orders binnenhalen. Daaronder, in opdracht van Bulo uit Mechelen, de productie van 500 houten tafels voor het hoofdkwartier van een groot Amerikaans IT-bedrijf waarvan de naam niet mag worden genoemd. “Die voor de boardroom moet 9 meter lang zijn”, glimlacht de directeur.