Alinea investeert in zeer opvallende nieuwbouw

exterieur 1Interieurbedrijf Alinea uit Geel, vorige week hier nog in het nieuws met een bijzondere realisatie in Sint-Truiden, heeft nog meer te melden De huidige vestiging aan de Stationsstraat in Geel gaat nog dit jaar tegen de vlakte. In de plaats verschijnt een nieuwbouw met beneden een showroom en kantoren en daarboven 3 appartementen. Zaakvoerder Leo Aerts koos voor een opvallend project dat hij ‘Alinea Rood’ doopte.

“We hebben lang op de bouwvergunning moeten wachten, maar eindelijk is het zover”, vertelt hij. Eind november starten de afbraakwerken zodat tegen eind volgend jaar de nieuwbouw al klaar zal zijn.

In het nieuwe pand wordt de showroom 300 vierkante meter, tegenover de helft nu. Al spreekt Aerts liever van een ‘interieurlabo’. “Aan de hand van opstellingen en stalenmateriaal zullen we er de mogelijkheden tonen”, kondigt hij aan.

Energieneutraal
Alinea Rood wordt om meer dan 1 reden een bijzonder project. Allereerst is er de bijzondere vorm met voor de appartementsbewoners uitzichten tot voorbij de spooroverweg en diep in de Stationsstraat en Rozendaal. Er wordt gebouwd volgens de principes van de Bijna Energie Neutrale woning inclusief zonnepanelen, een warmtepomp met diepteboring en batterijen die dienen als stroombuffer. Op het dak verschijnt een windmolen. Het energiesysteem is CO2-vrij.

Voor de bouwkundige uitwerking doet Leo Aerts een beroep op het architectenbureau p.ed architecten uit Mol.