Alinea geeft Sint-Truiden een zeer schoon verdiep

alineaAlinea Interieurarchitectuur mag een zeer mooie referentie toevoegen aan de al behoorlijk gevulde lijst. De voorbije maanden richtte het Geelse bedrijf het gerestaureerde stadhuis van Sint-Truiden in. Zowel de inkomhal, de raadzaal, schepenzaal, trouwzaal als de foyer en het kabinet van de burgemeester kwamen aan de beurt.

“Het historische gebouw is zo’n 300 jaar oud en werd de voorbije jaren volledig gerestaureerd”, vertelt zaakvoerder Leo Aerts van Alinea. “Begin vorig jaar schreef de stad een wedstrijd uit voor de herinrichting en in september kregen wij de opdracht toegewezen. We hebben er gewerkt van begin dit jaar tot einde juni. Nadien moesten er nog een paar zaken worden afgewerkt.”

Zelf ontworpen meubilair
Alle maatmeubilair werd ontworpen door Leo Aerts en zijn medewerkers. Belangrijkste blikvangers zijn de ovalen raadzaaltafel in Hi – Macs van 10 x 5,6m, de tafel voor de schepenzaal met een glasblad van 3,7 x 2,6m en de zwevende tafel van het kabinet, steunend op een lage kast. Ook de opstelling in de trouwzaal met gebogen zitbanken op maat is buitengewoon. In samenwerking met Atelier21+03 uit Turnhout werd de traphal omgetoverd tot de ‘wall of fame’, de eregalerij met een overzicht van alle burgemeesters van 1800 tot nu.

“De Truienaars kunnen terecht fier zijn op hun ‘schoon verdiep’”, aldus nog Leo Aerts. “In het verleden hebben we nog interieurinrichtingen in historische gebouwen gedaan zoals het kasteel-gemeentehuis van Westerlo en het Brussels Info Punt in de Koningsstraat in Brussel. Maar Sint-Truiden is opnieuw een heel mooi visitekaartje.”