Algemeen Bouwbedrijf Huybregts-Reynders staat voor drukke maanden

huybregts-reyndersHet algemeen bouwbedrijf Huybregts-Reynders uit Turnhout is volop bezig met de renovatie van sociale woningen, één van de specialiteiten van het bedrijf. “Dergelijke renovaties zijn uitgegroeid tot onze core business”, zegt zaakvoerder Frans Versmissen van Huybregts-Reynders. “60 procent van onze omzet komt uit de sociale huisvesting.” Voor de Geelse Huisvestingsmaatschappij vernieuwt het aannemingsbedrijf 17 woningen in de buurt van de Kabouterberg in Kasterlee. “De gebouwen worden volledig gestript en de daken eraf gehaald om ze nadien volledig te renoveren.” De eerste elf zijn in oktober klaar. Eenzelfde project met 19 woningen staat in Beerse in de steigers, hier in opdracht van de Bouwmaatschappij De Noorderkempen. De renovatie verloopt over een periode van drie jaar in drie fases.

frans versmissenRecent is de Turnhoutse onderneming ook begonnen met de bouw van een nieuw logistiek magazijn voor Imas, de holding boven kartonproducent Van Genechten-Biermans. De opslagplaats van 1 hectare groot verrijst naast de andere bedrijfsgebouwen aan de Raadsherenstraat in Turnhout. Nog in het orderboekje staat de bouw van een kinderopvang in Vosselaar, de uitbreiding van de sporthal in Kasterlee en de verbouwing van het mortuarium in Turnhout. Dat orderboekje is daardoor voor de komende maanden goed gevuld.

De Groep Versmissen centraliseerde vorig jaar zijn activiteiten in een nieuwbouw aan Koeybleuken in Turnhout, op het oude militaire domein FRAC. Naast het aannemingsbedrijf Huybregts-Reynders bestaat die uit Glaswerken Vanheertum en het sanitairbedrijf Versanico. In totaal stellen de ondernemingen veertig mensen te werk.