‘Restaurant Fleur de Sel wordt verkocht!’ Met die mededeling op zijn Facebook-account maakt chef en eigenaar Alex Verhoeven duidelijk dat de zaak aan de Turnhoutsebaan in Kasterlee over te nemen staat. Zelf heeft hij plannen om naar de hoogste verdieping van Turnova in Turnhout te verhuizen zodra die woontoren klaar is. Intussen kocht hij ook het vroegere pand van De Vliegende Schotel in Kasterlee, waar zijn sous-chefs een nieuwe staat opstarten.

Over prijzen voor Fleur de Sel wordt niet stiekem gedaan. “Het gaat om een huurpand waarvan de prijs 1.700 euro bedraagt”, schrijft hij op Facebook. “Vraagprijs voor het handelsfonds is 240.000 euro. We hebben Fleur de Sel nu 6 jaar en kunnen ook van 6 jaar winstgevende balansen voorleggen.”

Niettemin geeft hij toe dat een verkoop met pijn in hart zou gebeuren “omdat we hier echt aan gehecht zijn geraakt. Langs de andere kant zou het voor iemand die een zaak wil starten, een uitgelezen kans kunnen zijn.”

3 maanden te koop
Verhoeven benadrukt dat hij de zaak exact 3 maanden te koop zet. “Moest ik in deze periode geen koper vinden, dan begin ik een nieuw avontuur met deze locatie.” Hij voegt er nog aan toe dat getalenteerde chefs die graag samen een avontuur starten, zich mogen melden.