Vanmiddag vond de officiële eerstesteenlegging plaats van het nieuwe distributiecentrum van Aldi in Turnhout. De supermarktketen investeert 50 miljoen in een nieuwe administratieve hoofdzetel en verdeelcentrum van 41.000 vierkante meter. Vanaf 2019 verhuizen de activiteiten en de 150 medewerkers van Rijkevorsel naar Turnhout.

Aldi opende zijn eerste Belgische winkel in 1976 in Geel en rond die tijd ging ook in Rijkevorsel een eerste distributiecentrum open. Vandaag telt Aldi in ons land meer dan 6.250 werknemers verspreid over 7 distributiecentra en 460 winkels.

Door de groei bleek de vestiging in Rijkevorsel te weinig uitbreidingsmogelijkheden te bieden en daarom werd gekozen voor de bouw van een nieuw distributiecentrum in Turnhout om van daaruit de logistiek voor de provincie Antwerpen te organiseren. De nieuwbouw komt op een terrein van 12 ha in de industriezone Veedijk en zal dubbel zo groot zijn dan de huidige vestiging. Omdat Aldi meer inzet op groenten, fruit en dagverse producten wordt ook een grotere koelruimte gebouwd.

Extra jobs
Aldi koos voor het nabije Turnhout omdat het de 150 medewerkers in Rijkevorsel niet wou verliezen. Tegelijk verwacht de discounter de komende jaren enkele tientallen extra personeelsleden aan te werven. Vanuit Turnhout zullen een 60-tal winkels worden bevoorraad met in totaal zo’n 800 medewerkers.

De eerstesteenlegging gebeurde in aanwezigheid van minister van Werk en Economie Kris Peeters.