Albyco Belgium verkoopt 3D-printing

carliAlbyco Belgium is in de 3D-business gestapt.  De invoerder en verdeler van verscheidene topmerken in print finishing zet daarmee een grote stap voorwaarts. General manager Carli Van de Peer is er maar wat trots op dat zijn firma voortaan het Amerikaanse 3DSystems vertegenwoordigt. 3DSystems is een geavanceerde producent van driedimensionale oplossingen.

3D komt op ons toe. Sneller dan we ons kunnen voorstellen. Zeker ook in de grafische wereld waar de drukkers zich voorbereiden op een nieuwe ontwikkeling in hun business. Albyco Belgium uit Herentals wil hen daarbij begeleiden. Het bedrijf van Carli Van de Peer had zich tot nog toe opgewerkt tot een gerenommeerde partner in print finishing. Het gaat dan om de levering en de naverkoop service van lamineermachines, snijmachines, plooimachines, rilmachines en boekbindmachines. Albyco Belgium vertegenwoordigt in dit opzicht bekende merken als Schneider Senator, Zechini, Busch, Komfi, Hohner, Morgana e.a. maar ook het Belgische C.P. Bourg. Die business loopt vandaag uitstekend. “Wij hebben in dit opzicht technici klaar staan die 24 uur op 24 uur bereikbaar zijn. Zeker in de grafische wereld is dat een heel belangrijk gegeven.”

Met de stap naar 3D printing bouwt Albyco Belgium nu een extra steunbeer onder zijn expansie. 3D printing zet zich nu al door bij architectenbureaus, commerciële ontwerpers, industriële vormgevers enz. “Wanneer je je creaties in driedimensionale vorm kunt visualiseren kun je projecten ook heel concreet voorstellen.” Op termijn is de stap naar additieve manufacturing dan niet groot meer. Het gaat erom dat je schaalmodellen dan ook kunt in wax zetten en vandaar naar industriële mallen kunt overstappen.

Albyco Belgium heeft zijn eerste 3D-systeem ondertussen al verkocht en geïnstalleerd. De installatie draait bij de 3D Print Factory in Antwerpen.

Albyco Belgium werkte verleden jaar een omzet bijeen van zo’n 4,2 miljoen euro. Voor dit jaar is 6,5 miljoen euro gebudgetteerd. 3D printing zal daar met 1,2 miljoen euro allicht sterk toe bijdragen. Bij Albyco Belgium werken vandaag 15 man.

De 3D-druk wordt binnen Albyco Belgium een afzonderlijke divisie die samen geleid wordt door Carl Corten en Carli Van de Peer.