Albert Heijn treft voorbereidingen voor Lierse vestiging

albert-heijn-opent-in-2013-winkel-in-limburg-id3682150-1000x800-nAlbert Heijn wil in het najaar een vestiging in Lier openen. De vergunningen zijn bijna rond. Dan zullen de Lierenaars kunnen genieten van wat Albert Heijn zelf omschrijft als “op en top Belgische kwaliteit en typische Hollandse producten als pindakaas en vla. Ook voor Belgische toppers zal je er terechtkunnen en dat natuurlijk aan Hollandse prijzen.”

Voor deze gloednieuwe winkel start de Nederlandse supermarktketen met het aanwerven van een 65-tal enthousiaste werknemers uit de regio. “Albert Heijn doet er alles aan om medewerkers elke dag fluitend naar het werk te laten komen”, zegt Arne Van Ongeval. “Dat realiseren we door afwisseling, persoonlijke aandacht, openheid, positieve energie, coaching en prettige arbeidsvoorwaarden aan te bieden. Een pleziergarantie, zeg maar. Want mensen die met plezier werken, zorgen voor winkels waar mensen met plezier winkelen. En omgekeerd.” Voor de Lierse vestiging zoekt Albert Heijn enthousiaste teamleiders (afdelingsverantwoordelijken), winkelbedienden en jobstudenten. Voor alle functies worden zowel voltijdse als deeltijdse medewerkers gezocht.

Het Nederlandse supermarktconcern Ahold, waar de huidige 16 Belgische Albert Heijn-winkels deel van uitmaken, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet en operationele winst in zowel Europa als de Verenigde Staten licht zien stijgen. Met groeiende onlineverkopen en de opening van nieuwe winkels wist Ahold de verkopen in Nederland flink op te voeren. De omzetstijging bedroeg hier 5,6 procent tot 2,7 miljard euro. In België werden in het tweede kwartaal vier Albert Heijn-winkels geopend. Het totale aantal ligt daarmee nu op 16, tien meer dan een jaar geleden. En daar komen er in de toekomst, onder andere in Lier, nog een aantal bij.