Alain De Keyser wint Senior Cera Award

Theo Sels (links) en Alain De Keyser.

Theo Sels (links) en Alain De Keyser.

We berichtten al eerder over de nominatie van fysicus-ondernemer Alain De Keyser voor de Senior Cera Award. Met meer dan de helft van de stemmen heeft hij die nu ook gewonnen.

De Keyser is van opleiding halfgeleiderfysicus en werkt als onderzoeker, zo ook als coach voor startende technologiebedrijven. Als co-investeerder en zaakvoerder van Sels Technologies uit Vorselaar is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van het BodyGuard biofeedback systeem, een draagbaar sensorsysteem voor de behandeling en de preventie van rugklachten. Bij een grootschalige test in een Vlaams woonzorgcentrum daalde de aan rugpijn gerelateerde arbeidsongeschiktheid met 90%.

Bloemetjes
Alain De Keyser droeg de award op aan zijn team, maar gebruikte de gelegenheid vooral om Theo Sels, de bezieler van het systeem, in de bloemetjes te zetten. “Theo Sels is de uitvinder van het toestel en hij is degene die doorheen de jaren de grootste lasten gedragen heeft in dit traject, zowel qua inzet als financiële investeringen. Als er een life-time achievement bestond in deze sector, dan verdiende Theo die.”

De laureaat kreeg 652 van de 1007 uitgebrachte stemmen.