aL Printing is KMO-in-de-kijker

alprintingTijdens de KMO-familiedag afgelopen zaterdag in Kasterlee is aL Printing uit Turnhout uitgeroepen tot KMO-in-de-kijker, een initiatief van UNIZO en ACV Kempen. aL Printing heeft vestigingen in het Nederlandse RJ Reusel, het Duitse Kempen en bij ons in Turnhout. “De prijs KMO-in-de-kijker focust op de arbeidsomstandigheden, de teamgeest, informatie en opleiding. Ook het niveau van veilig werken is meegenomen in de uiteindelijke keuze die de jury heeft gemaakt ”, zegt Kristof Thijssens, directeur UNIZO Kempen. De andere genomineerden waren VHB Printing uit Vosselaar en Alito hout vzw uit Gierle.

aL Printing werd opgericht in 1938 en was oorspronkelijk actief in de voeding. Het bouwde een reputatie op in de import en export van koek en banket. Het toenemende belang van de verpakking heeft er echter toe geleid dat in 1991 gestart werd met het bedrukken van de eigen verpakkingen en al snel ook de etiketten van de toeleveranciers. Rond de eeuwwisseling zijn de import en exportactiviteiten van koek en banket verkocht. Sindsdien is de focus van aL Printing volledig gericht op het bedenken en produceren van flexibele en innovatieve verpakkingsoplossingen voor diverse klanten.

De Venice Mask box van aL Printing werd onlangs in Amerika verkozen tot de meest sprekende in-mould toepassing en kreeg hiervoor de IMDA Award. Al Printing krijgt als winnaar naast de titel KMO-in-de-kijker, ook een heerlijke barbecue voor het voltallige personeel aangeboden, en dit op een moment naar keuze.