Al 40% verkocht op nieuwe KMO-zone in Tielen

2015-10-01_kemelbeek 3De infrastructuurwerken zijn afgerond van de nieuwe ambachtelijke zone Kemelbeek in Tielen. Die heeft een oppervlakte van 8ha. 40% van de percelen zijn al toegewezen. De KMO-zone werd gerealiseerd door IOK in opdracht van de gemeente Kasterlee.

Tot dusver werden negen aanvragen definitief goedgekeurd en vijf ontvankelijk verklaard. In totaal gaat het om 2,74 ha; de bedrijven stellen samen 110 mensen te werk. Van de veertien bedrijven komen er zes uit de bouwsector. Op één uitzondering na, de firma Pevo-Dinkels, zijn alle al definitief goedgekeurde bedrijven uit Kasterlee.

Dit zijn de bedrijven die er een nieuwe vestiging zullen bouwen: Spoormans (koelwagens en –containers), DBB (betonwerken), Gils (vloer- en tegelwerken), Bosch (aannemingen), Pevo-Dinkels (tandtechnieken), Pglas (glaswerken), Alucan (interieurwerken), Noyens (aannemingen) en Verhulst (carrosseriewerken).

Zuinig met ruimte
De beschikbare perceelgrootte is maximum 0,5ha. Bij de verkoop wordt voorrang gegeven aan lokale bedrijven. Tussen het bedrijventerrein en de omliggende woningen wordt een brede, groene buffer aangelegd. De toegang tot het terrein is voorzien via de Gierlebaan, waar een voorsorteerstrook is aangelegd. Op het terrein werd zo zuinig mogelijk omgesprongen met de beschikbare ruimte. Om ruimte te sparen werden op twee plaatsen publieke parkings aangelegd.