Al 100 boekingen voor Turnhoutse escape-rooms

escape turnhoutDe voetbalkameraden en ondernemers Dave Vercauteren, Frank Belmans en Tim Klaasen hebben begin vorige maand Escape 2300 geopend in de Begijnenstraat in Turnhout. Ze richtten vier zogenaamde escape-rooms in waaruit je met een groepje van drie tot zes spelers in minder dan 60 minuten moet proberen te ontsnappen via het vinden van sleutels, het kraken van codes en logische verbanden leggen. Zes weken na de opening hebben al meer dan 100 groepen een reservatie gemaakt.

De drie kregen de escape-microbe te pakken toen ze zelf het spel gingen spelen in Nederland. “Met de steun van vzw Centrummanagement hebben we dit pand gevonden en dan zijn we keihard aan de slag gegaan met het uitwerken van onze eigen kamers. Je kan die kamers ook kopen, maar wij verkozen onze eigen creatieve invalshoek. Wij kozen met Turnhout, voetbal, casino en klaslokaal voor vier mooi uitgewerkte themakamers die je nergens anders kan spelen”, zegt Frank Belmans.

Samenwerken
Het trio stipt aan dat je niet slim of sterk hoeft te zijn om een escape-spel te spelen. Logisch denken is belangrijk, maar vooral het samenwerken, het goed overleggen en vooral het luisteren naar elkaar zijn kwaliteiten die je nodig hebt om tijdig te ontsnappen. Momenteel is het slaagpercentage van de groepen ongeveer 50%.

Dave Vercauteren: “We kregen al vrijgezellenavonden over de vloer, maar ook veel bedrijven zien in een escape-room een ideale teambuilding. Daarnaast blijkt dat vele koppels of vriendengroepen ook graag de uitdaging aangaan als aperitief voor een avondje op stap in het centrum.”

In de Kempen gingen ook al gelijkaardige initiatieven in Beerse en Retie van start.