Ajit Shetty, voormalig topman van Janssen Pharmaceutica, maakt voortaan deel uit van de raad van bestuur van Actinium Pharmaceuticals. Dat is een Amerikaans biofarmaceutisch bedrijf dat een innovatieve immuuntherapie ontwikkelt om kanker in een gevorderd stadium te behandelen.

Sandesh Seth, executive chairman van Actinium: “Dr. Shetty is een heel bekwaam topman. Zijn talent voor leiderschap en globaal groeimanagement is onmiskenbaar. Hij heeft ook ruime ervaring met de supply chain en met commerciële activiteiten. In de 36 jaar dat hij voor Johnson & Johnson werkte, bouwde hij heel wat relaties uit. Zijn ervaring en kennis zijn voor Actinium van een onschatbare waarde, want ze bevorderen de uitbouw van onze klinische programma’s.”

Vereerd
Ajit Shetty: “Actinium ontwikkelt behandelingen met het potentieel om de resultaten van patiëntenzorg sterk te verbeteren. En om belangrijke domeinen uit de geneeskunde ingrijpend te veranderen, bijvoorbeeld dat van de beenmergtransplantaties. Ik ben vereerd om in Actiniums raad van bestuur te mogen zetelen en ga de uitdaging vol enthousiasme aan.”

Shetty ging in 1976 aan de slag bij Janssen Pharmaceutica Van 1999 tot 2008 was hij er managing director en van 2004 tot 2012 voorzitter van de raad van bestuur. Hij bekleedt nog altijd verschillende mandaten en zetelt onder meer in de raad van bestuur van Soudal.