ajit shettyHet beursgenoteerde farmabedrijf Agile Therapeutics heeft Ajit Shetty uit Vosselaar, ex-CEO van Janssen Pharmaceutica, opgenomen in de raad van bestuur. Agile Therapeutics is een Amerikaans farmabedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van vernieuwende contraceptiva. Het bedrijf trekt Dr. Shetty aan omwille van zijn track record in de farmaceutische sector en zijn ervaring met de introductie van transdermale technologie.

Kennis delen
Ajit Shetty (°1946): “Na meer dan 36 jaar op sleutelposities bij Janssen Pharmaceutica en Johnson & Johnson blijf ik mij inzetten voor de sector, voor het ondernemerschap en voor de gezondheid van mensen. Ik vind het enorm verrijkend om te blijven leren en mijn kennis te delen met anderen. Dr. Paul Janssen zei het ook altijd: je tijd hier is beperkt, gebruik hem goed. Ik kijk ernaar uit om ook Agile Therapeutics te adviseren over de nieuwe generatie contraceptiva en innovatie in vrouwelijke gezondheid. België blijft mijn stek. De helft van mijn tijd ben ik hier en zet me in voor de Belgische biotechsector en bedrijfswereld. De andere helft ben ik in de Verenigde Staten en in India.”

Shetty bekleedt bestuurdersfuncties bij het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) als afgevaardigde van de industrie en bij het Leuvense ReMYND. Hij ondersteunt ook onderzoek naar hersenaandoeningen bij de KU Leuven. Daarnaast is hij ook bestuurder bij Soudal in Turnhout. Ajit Shetty is gehuwd met de Christine Clerinx, nicht van Dr. Paul Janssen, de stichter van Janssen Pharmaceutica.