Ajit Shetty aanvaardt peterschap Ispahan

ajit shettyAjit Shetty, voormalig CEO van Janssen Pharmaceutica, heeft het peterschap aanvaard van de vzw Ispahan. Die bestaat dit jaar 25 jaar en legt zich toe op palliatieve zorg in de Kempen. Shetty wil zich inspannen om de vereniging beter bekend te maken binnen het Kempense bedrijfsleven en zijn netwerk aanspreken om de nodige financiële middelen te verzamelen.

Met een nieuw logo, een nieuwe visie (‘van cure naar care’) en een peter die hoog aanzien geniet in ondernemerskringen, heeft Ispahan een tweede adem gevonden. De organisatie doet een beroep op 11 vaste medewerkers en een 50-tal vrijwilligers die praktische, emotionele en psychologische bijstand bieden aan de patiënt en zijn familie tijdens de laatste levensmomenten, wanneer een curatieve behandeling niet meer mogelijk is. Vorig jaar kregen 623 patiënten in het arrondissement Turnhout begeleiding, een cijfer dat jaarlijks stijgt.

Voorbeeldregio
“De Kempen is een voorbeeldregio op het vlak van palliatieve zorg”, zegt dr. Paul Cornil, voorzitter van Ispahan vzw. “Huisartsen, thuisverpleegkundigen, ziekenhuisartsen en andere zorgverleners werken in deze regio op een unieke manier samen aan goede zorg vanaf het moment dat een ongeneeslijke ziekte wordt geconstateerd bij een patiënt.”

De vzw draait op een jaarbudget van 1 miljoen euro, waarvan de overheid 550.000 euro betoelaagt. De ontbrekende middelen worden bijeengebracht via serviceclubs, de Stichting Kom op tegen Kanker en andere initiatieven. De organisatie neemt zich voor om de captains of industry uit de Kempen nauwer bij de werking te betrekken en daarvoor wil Ajit Shetty zich inzetten. “Ik heb veel bewondering voor zorgverleners in de palliatieve zorg. Dit domein is helaas ondergewaardeerd en onder gefinancierd. Ik ben peter van Ispahan omdat ik wil helpen aan de uitbouw van de palliatieve zorg in onze regio.”