Airworks blijft perfect op koers vliegen

De Beechcraft en de Cessna van Airworks verliezen vandaag wel even hoogte maar het vliegtuigbedrijf uit Poppel blijft perfect op koers. “Ook wij kunnen er niet onderuit. Het is nu eenmaal crisis. Maar we doen het vandaag nog altijd heel behoorlijk”, zegt Bernd Snijders.

Airworks verhuurt zijn twee vliegtuigen en zijn twee heli’s voornamelijk voor zakenvluchten. De firma werd opgericht in 1993. De toestellen zijn gestationeerd op Deurne, Rotterdam en Zierikzee. Ze kunnen van daaruit een ruim publiek aan zakenmensen bedienen. “We hebben een range die tot het zuiden van Frankrijk en het noorden van Spanje gaat” zegt Snijders. “Dat is een heel ruim gebied waar we onderhand een goede reputatie opgebouwd hebben.”

Airworks handelt vooral met ASL op Deurne dat zakenvluchten verkoopt en daartoe veelal een beroep doet op het bedrijf uit Poppel. Airworks doet echter meer dan enkel maar zijn vliegtuigen verhuren. Het bedrijf doet ook aan cleaning en waxing van vliegtuigen. De loods op de luchthaven van Deurne werd onlangs evenwel verkocht.

“We realiseren vandaag een mooie positieve cashflow. Dat komt omdat we met onze toestellen makkelijk een gemiddelde van 300 vluchturen op jaarbasis halen. Daarmee verdienen we onze investeringen terug.” De winst- en verliesrekening ziet er nogal onevenwichtig uit “maar dat heeft alles te maken met de hoge afschrijvingen die we realiseren op onze toestellen.”