Airosolutions bouwt nieuwe productiehal in Heist

airosolutionsAirosolutions, het vroegere Proficos, start volgende maand met de bouw van een nieuwe productiehal bij de bestaande vestiging in Heist-op-den-Berg. Die wordt zo’n 1.850 vierkante meter groot. Met de investering wordt de huidige productiecapaciteit verdubbeld.

“Het moederconcern ATG ziet veel potentie in Airosolutions en verwacht dat de investering in ruimte, productie en faciliteiten al in 2016 tot een omzetgroei van rond de 15 procent bij Airosolutions gaat leiden”, aldus een mededeling van het bedrijf. Airopack Technology Group is de meerderheidsaandeelhouder van het Heistse bedrijf dat producten ontwikkelt en produceert voor de cosmetische en farmaceutische industrie.

Extra jobs
Airosolutions is de nieuwe naam voor het vroegere Proficos, dat vorig jaar failliet werd verklaard en waarbij toen 100 hun job verloren. Het Zwitserse ATG nam toen een deel van het bedrijf over. Airosolutions telt momenteel ruim 50 werknemers. De investering zal leiden tot extra tewerkstelling, maar om hoeveel mensen het gaat, kan de directie nu nog niet zeggen.