De producent van ultradun glas Air-Craftglass start vanaf 1 januari 2018 zijn productie op de Open Manufacturing Campus in Turnhout. Het kiest voor deze locatie op de Philips-site om snel te kunnen opschalen en omdat belangrijke leveranciers in de buurt zitten. Het bedrijf levert aan de vliegtuigindustrie.

Air-Craftglass maakt heldere ramen, gelamineerde houtproducten en spiegels op basis van een gepatenteerd ultradun glas dat voldoet aan de strenge luchtvaarteisen. Het is UV-bestendig, krasvast en 25% lichter dan polycarbonaat waardoor het een goed alternatief vormt voor de polycarbonaten en plastics die nu worden gebruikt.

De onderneming kiest doelbewust om binnenkort vanuit OMC in Turnhout te werken. “OMC heeft ervaring met het snel opschalen van productie”, vertelt CEO Frans van Hapert. “In hun netwerk zitten procesontwerpers en machinebouwers en vind je ondersteuning voor diverse certificatieprocessen. Bovendien hebben onze belangrijkste en exclusieve toeleveranciers hun basis in België, zoals AGC uit Mol. Onze plek in het Turnhoutse is daardoor kostenefficiënt en draagt bij aan onze visie van lokaal, duurzaam ondernemerschap.”

Grenzen verleggen
Marc Corthout, business development manager van OMC, is blij met de nieuwe bedrijvigheid die Air-Craftglass meebrengt. “De Open Manufacturing Campus ambieert de meest productieve vierkante kilometer in high tech en life sciences te worden”, zegt hij. “Sinds onze start in 2015 verwelkomden wij een 15-tal partners die samen meer dan 160 mensen tewerkstellen. De innovaties van Air-Craftglass verleggen de grenzen in de luchtvaartindustrie en passen helemaal in het ecosysteem dat we aan het uitbouwen zijn met de al aanwezige kennis op glas- en polymeergebied. We kijken er als OMC naar uit om in de snelle opschaling van Air-Craftglass een belangrijke katalysatorrol te spelen.”