AIM ontwerpt nieuwe welzijnscampus

AIM welzijnscampus turnhoutHet Turnhoutse architectenbureau Architects in Motion is na een architectuurwedstrijd aangesteld als ontwerper voor de nieuwe welzijnscampus ‘Dr. Constant Janssen’ in Turnhout.

In het nieuwe gebouw zullen op termijn 100 medewerkers van CAW De Kempen samenwerken met de ongeveer 65 personeelsleden van het OCMW van Turnhout, bijgestaan door een 70-tal vrijwilligers. Door de krachten te bundelen wordt de dienstverlening geoptimaliseerd. “De samenwerking tussen beide organisaties is uniek voor Vlaanderen en vereist een bijzondere aanpak”, zeggen architecten Bart Janssens en Luc Vanhout van AIM, die het project zullen begeleiden.

In het stadscentrum
De welzijnscampus komt in het centrum van Turnhout, tussen het station en de Grote Markt, en krijgt de naam ‘Dr. Constant Janssen’, vader van dr. Paul Janssen, stichter van Janssen Pharmaceutica in Beerse. Voor het ontwerp hielden de architecten rekening met een sterke stedenbouwkundige verwevenheid, zo ook met een optimale schikking en oriëntatie van de gebouwendelen in functie van het energieverbruik.

“De gebruiker staat centraal in het ontwerp”, leggen architecten Janssens en Vanhout uit. “Door een optimale werkomgeving te creëren, zullen de gebruikers een beter welbehagen krijgen. Een bewuste en sobere keuze van materiaalgebruik draagt eveneens bij tot het duurzaamheidsprincipe.”