Agora Culinair neemt verdeler Italiaanse delicatessen over

Mario Vleugels (links) en Giovanni Natanni (rechts)Agora Culinair/’t Vleesboerke (Herentals) versterkte half augustus zijn positie als unieke horeca groothandel in Vlaanderen door de overname van Mille Paste uit Oevel. Mille Paste is een groothandel in Italiaanse delicatessen, die ongeveer 250 Italiaanse producten aanbiedt. De 80 varianten aan verse pasta’s uit het aanbod zijn een exclusiviteit voor Vlaanderen. “Met deze overname neemt Agora Culinair een sterke voorsprong in de sector”, stelt zaakvoerder Mario Vleugels.

Mille Paste werd twintig jaar geleden opgestart door de Geelse kok met Italiaanse roots, Giovanni Natanni. Tot de overname leidde hij de zaak samen met zijn echtgenote . “Dankzij de overname door Agora Culinair kan ik me eindelijk weer bezig houden met mijn echte passie”, zegt hij. “De liefde voor de Italiaanse keuken. Want ik kan vanaf nu weer voltijds klanten bezoeken en laten kennismaken met de heerlijke producten van mijn land.”

Mille Paste levert al jaren verse pasta, Italiaanse wijnen, charcuterie en kaas aan de horeca. “We bieden een honderdtal wijnen aan”, vertelt Giovanni enthousiast. “Ik ben zelf afkomstig van de streek van Abruzzo in Zuid-Centraal Italië, de streek van de bekende Montepulciano. Maar ons wijnaanbod komt uit gans Italië. De verse pasta vormt het grootste deel van onze activiteit. Met meer dan 80 soorten verse pasta zijn we echt uniek in Vlaanderen.”

Zaakvoerder Mario Vleugels beschouwt de komst van Giovanni Natanni en zijn producten naar Agora Culinair als een zeer belangrijke stap. “We hadden wel al wat Italiaanse producten in ons gamma, maar we zien dat de vraag naar Italiaanse kwaliteitsproducten groeit. Agora Culinair wil een authentiek gamma hoogwaardige kwaliteitsproducten aanbieden. Dat wij nu in exclusiviteit al die varianten aan verse pasta hebben, onderscheidt ons nog sterker van anderen.”