Agio Cigars kiest voor touchscreens van DOBIT

DOBIT Agio CigarsSigarenfabrikant Agio Cigars gaf recent het startschot voor een innovatief project in zijn vestiging in Westerlo. Aan elke productiemachine is voortaan een touchscreen gekoppeld. Via dit scherm kunnen medewerkers snel en eenvoudig gegevens over het productieproces bijhouden en raadplegen. Dit nieuwe systeem biedt Agio Cigars inzicht, voorspelbaarheid en controle in het volledige productie- en kwaliteitsproces.

“Het is voor onze medewerkers belangrijk dat ze maximaal hun tijd kunnen besteden aan het produceren van sigaren en minimaal tijd nodig hebben om gegevens te verzamelen. Het overzichtelijke touchscreen maakt dit mogelijk”, aldus Johan Gebruers, bedrijfsleider van Agio Cigars. Voortaan kunnen operatoren via het touchscreen gegevens over het productieproces eenvoudig registreren. “Bovendien geven de schermen altijd een duidelijk overzicht van de prestaties van de machine en worden afwijkingen meteen gesignaleerd”.

Rekening gehouden met stof en vuil
Touch in de industrie is niet nieuw. “Ook industriële bedrijven hebben er baat bij om te investeren in touchtechnologie. Touch is de meest intuïtieve vorm van bediening”, verklaart Wendy van de Sande, account manager bij DOBIT uit Olen. “Wel is het belangrijk om rekening te houden met alle omgevingsfactoren, want in de industrie gaat het er al eens wat harder aan toe. De Elo touchmonitoren die we bij Agio Cigars leveren, zijn uitgerust met AccuTouch en werken daarom perfect in omgevingen met veel fijn stof en vuil.”

DOBIT verzorgt de hardware in dit project, CPA en Novotek staan in voor de software. Beide bedrijven zijn tevreden over het resultaat. “De samenwerking verliep erg vlot. Het koppelen van verschillende IT-onderdelen was een hele uitdaging maar dankzij de nauwe samenwerking en een goede portie doorzettingsvermogen is alles perfect geïmplementeerd”, besluit van de Sande.

DOBIT begeleidt bedrijven en winkels in totaalconcepten waarbij schermcommunicatie, gericht geluid en touchtechnologie naadloos samengaan. Zo staat DOBIT o.a. in voor de implementaties in de Hunkemöller flagship stores, de schermcommunicatie bij Argenta en de aansturing en visualisatie van het productieproces bij ArcelorMittal in Gent.