AGC Mol implementeert 300ste innovatieve idee sinds 2009!

AGC Mol beschikt net als alle anderOLYMPUS DIGITAL CAMERAe AGC-vestigingen in de Europa over een online platform waarop innovatieve ideeën kunnen worden aangebracht. “Het innovatieplatform is voor iedere werknemer van AGC toegankelijk en biedt ruimte voor alle mogelijke suggesties voor innovatie, verbetering, kostenbesparing of vernieuwing. Die suggesties zijn voor elke vestiging zichtbaar, en per site is er iemand die al deze ideeën monitort, kijkt of die bruikbaar zijn en zorgt voor de eventuele implementatie ervan. Onze site in Mol is niet de site met de meeste input aan ideeën, maar wij staan wel op kop van de ranking als het over de implementatie van deze innovaties gaat. Zo hebben wij in 2011  de Europese ‘president’s award” gewonnen voor de meest innovatieve site, en hebben we de voorbije maand de 300ste implementatie van een ‘innowiz” , een innovatief idee, in Mol gevierd. Dat ging gepaard met een stuk taart voor elke  medewerker die hieraan meegewerkt heeft”, zegt Theo Verschaeren, HR manager bij AGC Mol.

AGC in Mol is altijd voorloper geweest op het vlak van innovatie dankzij een mix van mensen, expertise en technologie.  Al in 1948 was innovatie een sterkte  van Mol, namelijk met de productie van Thermopane, de allereerste dubbele beglazing die de doorbraak betekende van isolerende beglazing.

Vandaag speelt de fabriek in op de groeiende vraag naar de nieuwste materialen en naar het gebruik van minder grondstoffen. Een voorbeeld hiervan is het  superdun hoogwaardig vlakglas met een dikte van 0,4 mm, de dikte van een blaadje papier, dat voornamelijk gebruikt wordt voor touch screens, en waarvan  AGC in Mol de enige in Europa is die dit product maakt en uitvoert.

Andere voorbeelden van innovaties zijn het klaar glas met de hoogste  energietransmissie ter wereld  dat gebruikt wordt voor parabool-zonnespiegels;  het glas voor de energiebesparende en snel ontdooiende voorruiten met een driedubbele zilvercoating, die het  gewicht van de wagen en tevens het verbruik én de CO2-uitstoot verminderen; of nog het glas voor de zelfdimmende achteruitkijkspiegels om de veiligheid in het verkeer te verhogen. Tenslotte produceert Mol, als enige in de Benelux, de isolerende beglazing ‘Thermobel Green’, die niet alleen milieuvriendelijk  en volledig recycleerbaar is maar ook mooi oogt.