AGC Kempenglas pakt uit met nieuwe installaties

AGC okDonderdag 15 mei kregen de klanten van AGC Kempenglas de gelegenheid om de nieuwe installaties in de productie voor isolerende beglazing te bekijken. Ook Griet Smaers was er bij om de realisatie van een investering van 4,5 miljoen euro te zien. Zij verving Krist Peeters. Deze investering wordt vanuit de Vlaamse regering financieel ondersteund.

In december vorig jaar werd de productie bij AGC Kempenglas op een lager niveau gezet en werd gestart met de afbraak- en verplaatsingswerken van de bestaande installaties. In de maanden nadien werd een nieuw buffersysteem geïnstalleerd dat al het glas automatisch laat doorschuiven van de snijafdeling naar de assemblageafdeling. Dit nieuwe systeem laat ook toe om grote ruiten van maximum 6m op 3m21 op deze wijze te verplaatsen.

Hierdoor is de productiecapaciteit verhoogd naar 3000 m² per dag en is er minder risico op beschadiging van het glas. AGC Kempenglas is de grootste AGC-productieafdeling voor isolerende beglazing in Europa.

Tijdens deze ombouwperiode heeft AGC Kempenglas voor alle medewerkers een opleidingstraject uitgewerkt gericht op het verhogen van de kwaliteit, het versterken van de klanttevredenheid en een grotere polyvalentie. Dit laat hen toe om flexibel in te spelen op de vraag van de klanten.

Dit is ook de belangrijkste reden voor deze investering: hoog kwalitatieve producten maken die beantwoorden aan de nieuwe verwachtingen inzake milieu en duurzaamheid. Zowel voor de verwerking van het glas met de nieuwste coatings voor super-isolatie en zonnewering als voor de drievoudige beglazing staat AGC Kempenglas er klaar voor.