Het toeleveringsbedrijf voor de groen- en agrarische sector Aerts hagas is recent verhuisd naar een nieuwbouw aan de Katerstraat in Loenhout. Die bevindt zich op 3 km van het vroegere pand.

Jan Aerts richtte het bedrijf in 1976 op, toen nog onder de naam Aerts Zaadhandel. In 2001 stapte Luc Aerts mee in de zaak. “In 2006 heb ik het bedrijf overgenomen en de naam veranderd in Aerts hagas omdat we veel meer waren dan louter een zaadhandel”, zegt hij.

Aerts hagas is een toeleveringsbedrijf voor de tuin- en landbouw, tuinaanleggers en boomkwekerijen. “We bieden een totaalconcept aan voor de verschillende entiteiten en richten ons zowel naar particulieren als professionelen”, aldus nog Luc Aerts. “De belangrijkste pijlers zijn land-, tuinbouw- en gazonzaden, veldbloemen, meststoffen, landbouwfolies en gewasbeschermingsmiddelen.” Ook voor particulieren is er een ruim aanbod.

De nieuwbouw biedt extra plaats voor de opslag van paletten, meststoffen en een menginstallatie voor op maat gemaakte bemesting voor de land- en tuinbouw. Ook de kantoren zijn er ondergebracht.