Advipro heeft in zijn hoofdkantoor in Lille een trainingscentrum met cleanroom geopend. Zo’n cleanroom is een zeer zuivere werkomgeving waar geneesmiddelen of microchips worden geproduceerd. Zelf noemt het bedrijf het een Europese primeur.

Advipro bestaat in 2018 15 jaar en levert projectondersteuning in de farmaceutische wereld, onder andere via de afdeling Testing voor het meten en bewaken van gecontroleerde omgevingen. Door de groei van die afdeling verhuisde het bedrijf in 2012 van Herentals naar Zandhoven en door de verdere groei in 2015 naar een eigen pand in Lille. Recent tekende het bedrijf het contract voor een nieuwe uitvalsbasis in de buurt van Puurs, dichter bij klanten en medewerkers in die regio en Brussel.

Nood was nooit zo groot
Met het trainingscentrum en de cleanroom die vandaag werden geopend, kan Advipro zeer specifieke opleidingen aanbieden. “België vormt het centrum van de wereld op vlak van Life Sciences: een innovatieve en technologie-intensieve sector gericht op de gezondheid van mens en dier”, vertelt CEO Peter Scheyltjens. “De vraag naar ervaren en opgeleide mensen was nog nooit zo groot. Er zijn heel wat opkomende technologieën bijvoorbeeld op vlak van immunotherapie en er is nu al een tekort aan gekwalificeerde mensen. Vaak kan men enkel on the job worden opgeleid, in het hart van een biofarmaceutisch bedrijf. We zijn de enige in onze sector die mensen in een eigen, realistisch werkende faciliteit kunnen opleiden zonder dat dit de kritische productie van b.v. geneesmiddelen beïnvloedt.”

Advipro groeit gemiddeld met 25% per jaar. Momenteel stelt de onderneming 75 mensen te werk. In 2018 verwachten ze de kaap van de 100 medewerkers te overschrijden.