De investeringsvennootschap Pentahold, geleid door Karel Gielen en Geert Vanderstappen, neemt een participatie in Advipro uit Lille, actief in proces- en projectondersteuning in de life sciences-industrie. Met het extra kapitaal wil het bedrijf zijn sterk groei financieren.

Advipro werd opgericht door Peter Scheyltjens en zijn vrouw Kristel Patteet en stelt een 80-tal mensen te werk in R&D, engineering, validatie, compliance, testing en training in de life sciences-industrie. CEO Peter Scheyltjens. “De jongste jaren zijn we stelselmatig met meer dan 25% per jaar gegroeid. Om die groei te kunnen bestendigen en nieuwe initiatieven te kunnen ondersteunen zijn we op zoek gegaan naar een partner die ons strategisch kan ondersteunen. Deze ondersteuning hebben we bij Pentahold gevonden.”

Grote ambities
Geert Vanderstappen, partner bij Pentahold, bevestigt: “We hebben in Advipro een snelgroeiend bedrijf gevonden dat grote ambities en veel ideeën heeft. Zo hebben ze recent het eerste GxP-trainingscentrum in België geopend, waar in gevalideerde cleanrooms specifieke trainingen gegeven kunnen worden. Dat alleen al opent perspectieven naar nieuwe service area’s.” Karel Gielen, partner bij Pentahold, voegt daaraan toe: “En tegelijkertijd heeft het bedrijf zijn eerste stappen gezet op de Nederlandse markt.”

Over de omvang van de participatie worden geen mededelingen verstrekt.