Advipro gaat samenwerken met Amerikaanse Lighthouse

Het engineeringbureau Advipro uit Zandhoven heeft een partnership betekend met het Amerikaanse bedrijf Lighthouse. De Amerikanen kunnen instaan voor de levering van monitoringapparatuur en oplossingen bij de klanten van Advipro.

Advipro is gegroeid uit het initiatief van Peter Scheyltjens. “Ik kom uit de wereld van de industriële automatisering en kwam in het begin van de jaren 2000 in de farma terecht. Daar was in tegenstelling tot in de andere sectoren nogal wat werk. Advipro is daarom gelanceerd als een engineeringbureau dat kan instaan voor adviezen en ondersteuning bij de implementatie van kwaliteitstrajecten in de productie en de opslag van geneesmiddelen.”

Het bedrijf uit Zandhoven werkt nu voor bekende namen als Janssen Pharmaceutica, Pfizer, Alcon GSK, Genzyme e.a.

Advipro is in al die jaren geëvolueerd tot een gerespecteerd bedrijf dat vandaag tekent voor een omzet van 2 miljoen euro. In Zandhoven zijn ondertussen 25 mensen aan het werk.

“Ons einddoel is de patiënt”, zegt Peter Scheyltjens. “Wij vertrekken vanuit het labo, gaan mee naar de productie-afdeling, komen in de opslagmagazijnen terecht en finaal ook in de ziekenhuisomgeving waar de patiënt zijn geneesmiddelen toegediend krijgt. Het is ons in al die fases om het kwaliteitstraject te doen met testen om na te gaan of de hele lijn voldoet aan alle wettelijke eisen.”

Advipro is vandaag ook steeds meer aanwezig in zogenaamde cleanrooms en in ziekenhuizen. Vandaar de verhoogde vraag van de klanten naar technische apparatuur om aan de gestelde kwaliteitseisen te voldoen. “Vandaar ook ons partnership met Lighthouse Worldwide Solutions, de leverancier van meetapparatuur en monitoringsystemen. In die samenwerking kunnen wij onze verdere groei consolideren.”