Ter gelegenheid van de nationale feestdag heeft Koning Filip nieuwe adellijke titels uitgereikt. Vanuit de Kempen werden 2 vrouwen gelauwerd. Christ’l Joris, voorzitter van Etap (Malle), ontving het ereteken van Commandeur in de Kroonorde. Directrice Carla Molenberghs van Huis Perrekens (Geel) mag zich voortaan barones noemen.

Een titel in de Kroonorde gaat naar iemand die de handels- of industriële belangen van het land hebben behartigd. Christ’l Joris was tot mei 2016 voorzitter van Agoria en ook 10 jaar lang voorzitter van Flanders Investment & Trade. Nog altijd, en dat al 24 jaar lang, is ze voorzitter van verlichtingsspecialist Etap in Malle.

Carla Molenberghs ligt aan de basis van een rusthuis voor dementerende ouderen. Huis Perrekes, dat uit 3 ‘huizen’ bestaat, voorziet al sinds 1986 in de zorg voor en begeleiding van mensen met dementie. Ze kunnen er terecht voor een kortverblijf, dagverzorging, begeleid wonen en ambulante begeleiding. Vorig jaar kwam daar De Villa bij, een voormalige dokterswoning aan de Oosterloseweg in Geel, die werd verbouwd.

Nog uit de economische wereld werd de titel van baron toegekend aan Pieter Timmermans, de topman van het VBO.