De voormalige AD Delhaize aan de Poederleeseweg in Lille heeft de deuren heropend als een Carrefour Market. De AD Delhaize moest dicht na de fusie tussen Ahold en Delhaize waarbij de Belgische Mededingingsautoriteit de verkoop van 13 Belgische winkels oplegde.

3 weken lang werd met man en macht gewerkt om de winkeloppervlakte van 1.255 vierkante meter om te bouwen tot een Carrefour Market. Er werd een versmarkt geïnstalleerd en het assortiment bioproducten aanzienlijk uitgebreid. De slagerij en de bedieningstoog in de traiteurafdeling bleven behouden en voortaan wordt ter plaatse brood afgebakken.

Klanten kunnen hun boodschappen online bestellen en via het afhaalpunt langs de voorzijde van de winkel oppikken. Hiervoor zijn 2 parkeerplaatsen gereserveerd. Daarnaast kunnen de klanten er ook hun maaltijdbox afhalen nadat ook die online is besteld.

De zaak wordt uitgebaat door Guido Beckers. “De medewerkers van de voormalige AD Delhaize blijven er aan de slag”, benadrukt woordvoerder Baptiste van Outryve van Carrefour België.