Ac|s Accountants en belastingconsulenten wint slag in 'war on talent'

ACS Ravels Ac|s Accountants en belastingconsulenten uit Ravels merkte dat de ‘Big4’ kantoren uit de grootsteden steeds vaker op haar medewerkers aasden. “Nu de loonstop die de regering Di Rupo heeft ingevoerd voor 2013 en 2014 het onmogelijk maakt om ons personeel loonopslag te geven, moesten we wel op zoek naar een alternatieve manier om onze medewerkers aan ons bedrijf te binden.” zegt Werner Van Hooghten, managing partner bij Ac|s.

Die alternatieve verloning werd een vloot van 21 bedrijfswagens, die vanaf deze week in het Kempense straatbeeld verschijnen. Tot nu toe had Ac|s de boot afgehouden, vooral omwille van de “gedoe” factor. Er komt immers heel wat kijken bij de opvolging van schadegevallen, boetes, in- en uitdiensten… “Maar”, zegt Van Hooghten, “het moest gebeuren”.

Ac|s koos na een vergelijking van offertes voor een fullservice aanbod van Directlease uit Antwerpen. Directlease werd gekozen omwille van het voorstel maar ook omwille van de korte lijnen: het reageert bij vragen of problemen vaak in minder dan een halfuur.

De geselecteerde wagens werden betrokken bij garage Deckx uit Turnhout (Volkswagen Golf) en G&A Motors (BMW), eveneens uit Turnhout. “We vonden het belangrijk om met andere ondernemers uit de regio in zee te gaan”, zegt Werner Van Hooghten. “Dit geeft onze actie een duidelijk Kempens karakter. De wagens zullen voorzien zijn van een subtiele belettering. Zo heeft de actie voor ons ook publicitaire waarde.”

Medewerkers konden vrijwillig intekenen op het bedrijfswagenprogramma, in ruil voor een kleine inhouding op hun nettoloon. Die inhouding blijft al bij al beperkt, dankzij de keuze voor wagens met een erg lage CO2 uitstoot. “Fiscale optimalisatie is een specialiteit”, lacht Van Hooghten.

Het was voor de directie van Ac|s een groot vraagteken of deze actie succes zou hebben bij het personeel. “Maar dat bleek zonder twijfel het geval”, zegt Van Hooghten. “Van de 60 medewerkers die het aanbod kregen, kozen er 21 voor de bedrijfswagen. Bij 19 van hen ging de voorkeur uit naar een Golf 7. Twee medewerkers kozen een BMW 320.”

Ac|s, dat vestigingen heeft in Ravels, Turnhout, Meer, Herentals en Mol, is van plan om de bedrijfswagenactie vanaf nu jaarlijks te herhalen. Bij Ac|s werken een 90 tal mensen.