Acht Kempense bedrijven failliet

De rechtbanken van koophandel spraken het faillissement uit over acht Kempense bedrijven. Een overzicht:

  • Joery Melis (30), zaakvoerder van JM Tuinen & Showevents op de Steenweg op Gierle 70 in Turnhout legde de boeken zelf neer. Meester Dirk Boeckx treedt op als curator.
  • Het groenteteeltbedrijf Gromo, Beningstraat 38 in Herselt, legde de boeken neer en ging failliet. Twee arbeiders verliezen hun job. Meester An Notelteirs is de curator.
  • Het doek is gevallen voor projectontwikkelaar Ar-Us, Rauwelkoven 87 K in Geel. De vennootschap is gedagvaard door schuldeisers. Meester Silvy Sterckx handelt het faillissement als curator af.
  • De rechtbank sprak het faillissement uit van het Café Meersel Dreef, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is op de Vrijheid 204/1 in Hoogstraten. Ook Johannes Kuijpers (41), de voormalige zaakvoerder legde de boeken zelf neer. Meester Dirk Boeckx is de curator.
  • De vennootschappen Nami, Pas Video en Roca, Fraikinstraat 22 in Herentals, legden de boeken neer en zijn daarna failliet verklaard. De ondernemingen verhuurden dvd’s en cd’s. Bij Nami, dat de videotheek Videoland uitbaatte, was nog een bediende aan de slag. Meester Christophe Geukens treedt op als curator.
  • De rechtbank sprak het faillissement uit van Algemene Bouwwerken Constructa-Bouw, Morkhovenseweg 118 Z in Noorderwijk (Herentals). De zaakvoerder gooide zelf de handdoek in de ring. Meester Gert Verreyt is de curator.
  • Bernard Mulders (59), Cardijnlaan 72D in Herentals, ging failliet nadat hij de boeken zelf neerlegde. De man verkocht apparaten en producten voor schoonheids- en medische sector. Meester Jef Van Looy treedt op als curator.

Update op 20/3 9:17. De gegevens die we via de rechtbank ontvingen, bevat – in het officiële verslag – ook informatie over Bovi Betonwerken uit Herentals. De bedrijfsleider van Bovi Betonwerken meldde ons dat informatie onjuist is. We verifiëren momenteel via verschillende bronnen de juiste toedracht.

Update op 29/3. Bovi betonbouw kan verder werken. Lees hier meer.