Accountantsprijs: Nathalie schrijft beste eindwerk

2014 11 28_1117De beroepsvereniging van Kempense accountants KBAB heeft de jaarlijkse Accountantsprijs uitgereikt. Die gaat naar Nathalie van Gorp uit Arendonk en Dorien Broeckx uit Overpelt.

De uitreiking gebeurde tijdens een academische zitting in Den Eyck in Kasterlee, waar gastspreker en VRT-journalist Tim Verheyden een gelegenheidstoespraak hield.

De Accountantsprijs bestaat 23 jaar en bekroont eindwerken van laatstejaarsstudenten uit de richtingen Toegepaste Economische Wetenschappen en Accountancy-Fiscaliteit. Dit jaar boog de jury zich over vijftien ingestuurde eindwerken.

Jury gebruikt het zelf
Het winnende eindwerk van Nathalie Van Gorp handelde over de Turbo-Vereffening. “Normaal is een vereffening een lange procedure”, legt de laureate uit. “Door een nieuwe wetgeving en een extra verduidelijking daarvan kan dat nu op een snellere en eenvoudigere manier. Mijn werk bestaat uit drie luiken: een juridische gedeelte met wat in de wetgeving staat, een boekhoudkundig deel over hoe je precies de boeken moet neerleggen en een fiscaal gedeelte over de aangifte van de afsluitende vennootschapsbelasting.“

Ze is blij met de behaalde onderscheiding. “Ik hoor van mijn docent dat de juryleden mijn eindwerk nu zelf gebruiken om zaken op te zoeken. Dat maakt het extra fijn.” Intussen werkt de 21-jarige Arendonkse bij Ernst & Young in Antwerpen.

Permanente bijscholing
De organiserende Kempense Beroepsvereniging van Accountants, Belastingconsulenten, Boekhouders, Fiscalisten en Bedrijfsrevisoren organiseert naast deze academische zitting jaarlijks een twaalftal studieavonden waaraan doorgaans tussen de twee- en driehonderd geïnteresseerden naartoe komen. “De deelnemers krijgen een attest”, verduidelijkt Marina Heymans van de KBAB. “Ze moeten jaarlijks vormingen volgen om hun beroepserkenning te blijven behouden en onze avonden komen daarvoor in aanmerking.”