A&C Noyens traint mee toekomstige truckchauffeurs

a&c noyensA&C Noyens uit Olen, constructeur van aanhangwagens, opleggers en de opbouw van aanhangwagens, heeft een mooie bijdrage geleverd voor de opleiding van vrachtwagenbestuurders. Voor het Sociaal Fonds voor Transport en Logistiek (SFTL) bouwde het 8 vrachtwagens met schuifzeil opbouw en schuifdak die dienst zullen doen als lesvoertuigen. “Een zeer mooi order”, zegt Jan Noyens.

Wat het nog mooier maakt, is dat het afkomstig is van vrachtwagenfabrikant DAF BeLux. “We werkten al een aantal keren voor hen”, legt Jan Noyens uit. “Dat we nu een offerte mochten maken, bewijst dat ze tevreden zijn. DAF kreeg de bestelling binnen van SFTL en wij hebben dit voor hen uitgevoerd. We bouwden al voertuigen voor andere rijscholen, maar dit was de eerste keer voor het Sociaal Fonds.”

XL-certificaat
4 vrachtwagens worden ter beschikking gesteld van de VDAB, de 4 andere gaan naar gelijkaardige organisaties in België waardoor ze actief zullen zijn in heel Vlaanderen en Wallonië als lesvoertuig voor toekomstige chauffeurs, specifiek bedoeld voor de transportsector. “De wagens zijn uitgerust met een XL-certificaat, wat betekent dat een deel van het maximum gewicht ook hoger mag worden gestapeld. Het kopschot en de zijwanden houden de lading tegen. Daar zijn uitvoerige testen voor gebeurd.” De vrachtwagens vertrekken de komende weken naar DAF, waar ze een laatste afwerking krijgen.

Intussen concentreren ze zich bij A&C Noyens op een volgende klus, de opbouw van 2 opleggers van 3m breed en 20m lang. “Die zijn bedoeld voor Zuid-Afrika en mogen in België zelfs niet op de weg”, aldus Jan Noyens. “De opdrachtgever installeert er een grote stroomgenerator op en die zal worden ingezet bij stroompannes. Eén van de wagens is zelfs een 7-asser.”