Het Turnhoutse communicatiebedrijf Abbit heeft het voorbije weekend 8 kandidaten opgeleid tot cameratechnici. De 8 cursisten kunnen in de toekomst worden ingezet voor de organisatie van Multi-Hub Meetings in binnen- en vooral buitenland.

Abbit faciliteert evenementen en vergaderingen met deelnemers die zich op grote afstand van elkaar bevinden. “Veel goedkoper dan deze mensen samen te brengen op één plaats”, zegt zaakvoerder Maarten Vanneste. “De technici die we net een opleiding hebben gegeven, gaan ter plaatse naar elke locatie waar mensen samenkomen en zorgen voor de verbinding met beeld en klank tussen de diverse locaties. Innovatief aan onze techniek is dat we niet alleen individuen, maar ook groepen die fysiek van elkaar gescheiden zijn, kunnen verbinden.”

Wereldprimeur
Die techniek werd zondagavond uitgetest tijdens Turnhout van Quizzen, een algemene quiz die simultaan in 8 cafés op en rond de Grote Markt in Turnhout werd gespeeld. 52 ploegen namen deel aan de quiz. Hoewel ze op diverse locaties zaten, konden ze elkaar zien en samen spelen.

“Een quiz op deze manier spelen is een wereldprimeur”, weet Maarten Vanneste. Voor onze kandidaat-technici is het een uitgelezen kans om een keer te oefenen, vooraleer ze voor Abbit naar een buitenlandse bestemming vertrekken.