Abbit rijdt straks volledig elektrisch

abbitAbbit Meeting Support uit Turnhout bant alle wagens op fossiele brandstoffen. 5 jaar geleden nam het bedrijf de eerste elektrische bedrijfswagen in gebruik, de tweede is nu in bestelling en in het najaar volgt de derde. “Tegen eind 2018 moet dit leiden tot een parkje van 4 of 5 elektrische wagens”, zegt zaakvoerder Maarten Vanneste.

Die eerste auto was een Citroën C-zero met een bereik van 150 km. De tweede auto die in bestelling is, is de Tesla III. “We hebben een voorschot betaald en ik verwacht dat die in 2018 wordt geleverd”, aldus Vanneste. “Ons team reageerde positief op de beslissing om fossiele brandstoffen te weren, behalve 1 medewerkster. Die kreeg een week een Renault Zoé op proef en ook zij is nu overtuigd. Die gaan we wellicht in de tweede helft van dit jaar bestellen.”

Olie niet sponsoren
“De belangrijkste reden is dat ik dubieuze olieproducerende landen niet hoef te sponsoren. Tegelijk worden elektrische auto’s goedkoper en vergroot hun actieradius. Ze worden economisch haalbaar. Ook het milieu-aspect telt: geen CO2-uitstoot, geen fijn stof en NOX. Elektriciteit is de meest milieuvriendelijke keuze die we op dit moment kunnen maken.”

Om voldoende stroom te hebben voor het wagenpark, plaatst Abbit na de 40 zonnepanelen die er nu liggen, dit jaar nog 80 bij. “Onze klanten die internationale congressen in heel de wereld organiseren, appreciëren een ‘groene’ leverancier. De voorbije jaren is er veel te doen rond ‘green meetings’. We hebben ook klanten in de alternatieve energie die dit erg waarderen. Momenteel hebben we een congres voor de recyclagesector in Berlijn in voorbereiding. Dat sluit allemaal bij mekaar aan.”