Aardbeien centraal in Hoogstraten tijdens allereerste Aardbeienfeesten

aardbeien013In Hoogstraten vinden in het weekend van 8 en 9 juni de eerste Aardbeienfeesten plaats. “We hebben de Veiling Hoogstraten, het Proefcentrum in Meerle, de officieuze titel van aardbeiengemeenten, maar géén feestweekend dat de titel draagt van iets dat te maken heeft met aardbeien. Dat kon volgens ons niet”, klinkt het bij Horeca Hoogstraten. Hoogstraten draagt twee jaar de titel van Ambassadeur Vlaanderen Lekker Land.

Het Proefcentrum in Meerle, een onderzoeksinstelling op het vlak van tuinbouw (en aardbeienteelt), is de ideale locatie voor de allereerste editie van de Aardbeienfeesten. Veiling Hoogstraten is één van de partners van het project ‘Ambassadeur Vlaanderen Lekkerland’. Meer dan 25 restaurants, cafés, hotel en b&b’s uit de regio werken mee aan dit project.

De organisatie van de allereerste Aardbeienfeesten pakt meteen uit met een publiekstrekker. Eten met sterrenchef Wout Bru op 50 meter hoogte met zicht op de aardbeienvelden van het Proefcentrum. Zeven keer kan er een tafel met 22 gasten de hoogte in. Voor diegenen met hoogtevrees: iedereen is ook nog eens extra vastgemaakt op zijn stoel. Het is de bedoeling dat de Aardbeienfeesten in samenwerking met het Proefcentrum en de Veiling Hoogstraten een traditie worden.