Aannemingen De Peuter versterkt zich met technisch directeur

aannemingen de peuterEnkele weken geleden heeft Aannemingen De Peuter uit Herentals zich versterkt met Kris Struyf als technisch directeur. Hij ontlast zaakvoerders Chris en Koen De Peuter van heel wat operationele taken waardoor ze zich nu meer kunnen focussen op de toekomstige strategische keuzes.

“Kris heeft een indrukwekkend maar stabiel CV en voelt zich sinds dag één volledig thuis in het familiebedrijf”, zegt afgevaardigd bestuurder Koen De Peuter. “Voorheen bouwde hij een aardig palmares op in een grotere bouwonderneming die actief is in hetzelfde bouwsegment waarin wij opereren.”

Gestage groei
Ondanks de aanhoudende malaise in de sector kende de algemene aannemer uit Herentals de jongste jaren een gestage groei. Het bedrijf steunt sinds zijn oorsprong op twee pijlers, nl. bouw en wegenbouw en volhardt doelbewust in die keuze omdat het precies mikt op industriële projecten waarbij er veel synergie tussen beide te rapen valt. Vanwege de dalende (overheids)investeringen in vooral wegenbouw werd in die afdeling de jongste jaren doelbewust niet ingezet op groei maar het tegenovergestelde geldt voor de afdeling bouw die intussen zo’n 75 % van de omzet genereert. De focus werd ook verlegd van openbare naar industriële projecten.

De orderportefeuille is goed gevuld met rendabele werven die elk een nauwgezette opvolging vereisen en dat vergt, naast bekwame en gedreven projectleiders, een efficiënte structuur. Zaakvoerders Chris en Koen De Peuter gingen daarom op zoek naar een technisch directeur om de uitvoering en opvolging van de projecten te stroomlijnen en samen te sleutelen aan de organisatie om ze te verbeteren waar mogelijk.