Aanbod website Wijnplaza werd gekoppeld aan groothandel

vanjaPasen komt eraan. Dan zullen er weer flink wat flessen gekraakt worden. Bij Webshop Plazza in Hoogstraten zijn ze daarop voorbereid. Vanja Claessen en Gunter Luyckx zetten enkele maanden geleden hun website Wijnplaza op. Die loopt onderhand uitstekend.

“Wij runden tot nog toe een groothandel in wijn”, zegt Vanja Claessen. “Wij beleveren andere groothandels en de horeca. Wij kregen echter veel vragen van particulieren die bij ons wilden kopen. Vandaar de idee om met een website te beginnen. Mijn man, Gunter Luyckx is niet toevallig ook IT-specialist. Onze Wijnplaza heeft onlangs al met succes het kerstoffensief overleefd.”

Wijnplaza wordt allicht de aanzet tot de creatie van nog meer webshops. Zo is er ook al een hartslagmeterplaza. In functie van de mogelijkheden zullen er initiatieven genomen worden.

Er zijn uiteraard nog wel meer websites die wijn verkopen? “Zeker weten”, zegt Vanja. “Maar door het feit dat wij onze website kunnen koppelen aan een eigen groothandel zijn we toch wel een stap vooruit. Wij kunnen immers individuele flessen leveren. Onze concurrenten verhandelen doorgaans dozen wijn, moeten daarom ook aan orderpicking doen. Wij doen alles nog zelf. Tot voor kort deden we zelfs het vervoer zelf. Sinds enkele tijd hebben we B-post ingeschakeld.”

En hoe zit het met de kwaliteit? “Is onze eerste prioriteit”, zegt Vanja nog. “Wij spitsen ons toe op hoogwaardige labels. Wij doen in dit opzicht de internationale beurzen zoals onlangs nog Vin Expo in Bordeaux. Daar kun je meteen ook een wereldreis maken langsheen 130 wijnlanden.”