A3 Reclame realiseert grootste zoekprent van de Benelux

muur-alvo-tessenderlo-378x201Bij de supermarkt Alvo in het centrum van Tessenderlo is vanmiddag de grootste zoekprent van de Benelux onthuld, 160 vierkante meter groot. Het idee kwam van het Antwerpse reclamebureau Volta en voor de uitvoering zorgde A3 Reclame uit Turnhout.

“Het was een bijzondere klus”, lacht zaakvoerder Paul De Donder van A3 Reclame. Dat had uiteraard met de grootte te maken: 43m lang en bijna 4m hoog. “Maar ook met de snelheid waarmee het moest gebeuren en met de handeling van het digitale bestand, dat vele gigabytes groot was.”

Het Turnhoutse bedrijf, dat gespecialiseerd is in belettering, stond in voor de printing en de bevestiging. De zoekprent moest op een glazen ondergrond worden gekleefd en dat gebeurde strook per strook. “Een bijkomende uitdaging maakte het verwijderen van de vorige, 8 jaar oude bestickering”, gaat De Donder verder. “Zodra de oude was verwijderd, brachten we een tijdelijke aan om inkijk in de bakkerijafdeling te voorkomen, vervolgens de prent en dan nadien een afdekfolie zodat de burgemeester vanmiddag het geheel kon onthullen.”

De zoekprent is getekend door kunstenaar Raf Ravijts, die allerlei inwoners en lokale situaties afbeeldde. De supermarkt zal de prent gebruiken voor het organiseren van wedstrijden.