A3 Reclame doet het met belettering

Het beletteringsbedrijf A3 Reclame uit Turnhout heeft de wagens van het team Feryn voor de Dakar-rally in Zuid-Amerika onder handen genomen. De auto’s zien er schitterend uit. A3 Reclame is overigens zelf ook sponsor voor het team Feryn.

De Dakar zal in de komende dagen ongetwijfeld weer het nieuws halen. A3 Reclame is er op zo’n momenten snel bij. “Wij zijn een specialist in de belettering van bestelwagens, ramen, informatiezuilen reclamepanelen, spandoeken, werfplaten, prints, posters enz. Rallywagens worden doorgaans graag met publiciteit overladen. Dan zijn wij aan de beurt. Wij doen dat al jaren voor Feryn. Zoals wij dat ook deden voor Koen en Kris Wauters. Feryn gaat nu alleen door en wij zijn weer van de partij.”, zegt Paul De Donder, de zaakvoerder van A3 Reclame.

De Donder nam A3 Reclame zo’n drie jaar geleden over. Het bedrijf was al 15 jaar op de markt. “Wij hebben de firma geherstructureerd en opnieuw op de rails gezet. Wij werken vandaag met zeven man. Wij haalden verleden jaar een omzet bijeen van 700.000 euro.”

Belettering is nog altijd een mooie business. Niet enkel voor reclame of promotie. Het gaat vaak ook om functionele belettering van kantoren bv. Crisis? “Toch wel. Wij voelen dat de markt het moeilijk heeft. Bestelwagens worden minder snel vervangen. En dan is er uiteraard ook geen nieuwe belettering nodig.”

A3 Reclame zoekt dan naar uitwegen. Zo in carwrapping bv. Wie een tweedehandsauto kocht en de kleur niet leuk vindt kan bij A3 Reclame een folie op de wagen laten aanbrengen. In een andere kleur. Kennelijk een snel groeiende markt.

In afwachting uitkijken dus naar de prestaties van het team Feryn.