A-renovatie barst bijna uit z’n voegen

HerentalsA-renovatie is oorspronkelijk gegroeid uit bepaalde noden van de andere bedrijven van CEO Jef Viaene. Immovia staat in voor de verkoop en verhuur van residentieel vastgoed en A-flats is de partner voor business-flats, tijdelijke appartementen en woningen. “Voor alle panden die ik in mijn bezit had moest ik regelmatig beroep doen op aannemers om alle klusjes op te knappen en panden klaar te maken om te verhuren”, verklaart Viaene de opstart van A-renovatie. “De kosten liepen hoog op.” A-renovatie zorgt voor een totaalaanpak van afbraak over ruwbouw tot de afwerking. Het kan rekenen op 40 jaar expertise in renovatiewerken, maar de transformatie naar een omvangrijk bedrijf dateert van de laatste jaren.

Bij het Geelse bedrijf moeten ze niet klagen, ze kunnen de vraag amper volgen. “Dit is vooral te danken aan onze goede online positie. Wij zijn zichtbaar op het internet. Onze website is onze online winkel die in de winkelstraat op internet staat. Het is onze online vertegenwoordiger, één die nooit ziek of humeurig is en veel goedkoper dan een echte vertegenwoordiger.” Dankzij deze luxepositie kan het bedrijf de keuze maken om zich op grote nieuwbouw- en renovatieprojecten van minimaal 10.000 euro te richten. Kleine renovatiewerken werken ze enkel een straal van twintig kilometer rond Geel af.

Door die groei worden de bureauruimtes in Geel erg krap. “Er is bovendien ook nood aan een degelijke vergaderzaal. Op dit moment zijn we aan het uitkijken naar oplossingen voor dit gegeven. Het zal opnieuw een investering van formaat worden, maar tegelijkertijd zal het de productiviteit van mijn werknemers en de groei van mijn bedrijven bevorderen”, aldus Jef Viaene.

Op vier jaar tijd heeft A-renovatie een enorme groei gekend. “We zijn van een klein bedrijf met enkele personeelsleden uitgegroeid tot een middelgroot bouwbedrijf met twaalf personeelsleden. Volgende maand verwelkomen we met architect Stijn Cloots een volgend nieuw personeelslid.”