9de Belgische Bio-Planet opent in Lier

bioplanetWoensdag opent in Lier de vierde Bio-Planet in de provincie Antwerpen de deuren. Het is ook de negende in het hele land. “Het was de bioketen de enige supermarkt uit de Colruyt Group-familie die nog geen stekje had in de omgeving van Lier”, verklaart Jan Derom, woordvoerder van de Colruyt Group. “Voortaan kunnen Lierenaren dus zowel hun boodschappen doen bij OKay in Duffel, als bij Colruyt of Bio-Planet in hun eigen stad.”

De Lierse biosupermarkt bevind zich in een voormalig leegstaand pand in de Boomlaarstraat. Bio-Planet is erin geslaagd om het grootste deel van het gebouw te recupereren en om duurzame materialen te gebruiken. “Op een oppervlakte van 450 vierkante meter is er een compleet supermarktaanbod te vinden met zo’n 4.000 biologische en ecologische producten: van brood over pasta’s en dranken, tot schoonmaakproducten, boeken en make-up”, vertelt Chris Van Wettere, verantwoordelijke Bio-Planet. “Het assortiment niet-voeding is kleiner dan gewoonlijk, maar de versmarkt met seizoengroenten en -fruit, zuivelproducten, broodbeleg … is even groot als die van zijn acht broertjes. En aan de bedieningstoog zijn zoals altijd kazen, veggielekkernijen, vlees en charcuterie beschikbaar.”

In de Lierse winkel gaan 14 medewerkers aan de slag. Op termijn wil Bio-Planet een 30-tal winkels over het hele land hebben. Ze willen zo inspelen op stijgende verkoop van bioproducten.