9 faillissementen in de Kempen

De rechtbank van koophandel afdeling Turnhout sprak volgende faillissementen uit:

De rechtbank van koophandel sprak het faillissement uit van Maickel Rooiakkers (40), Asberg 3 in Retie. De man was de zaakvoerder van een groothandel in aardappelen, maar schuldeisers brachten een dagvaarding uit. Meester Rudi Van Gompel en meester Tom Robeyns zijn de curatoren.

Het doek is gevallen voor het prepessbedrijf Printing II. De maatschappelijke zetel bevindt zich intussen op de Ringlaan 55 in Tervuren. Schuldeisers vroegen het faillissement aan. Meester Jean De Chaffoy en meester Luc Plessers zijn de curatoren.

Ahmed Khalil (48), Steenweg op Merksplas 22/bus2 in Turnhout, ging op vraag van schuldeisers over de kop. De man baatte een horecazaak uit. Meesters Tom Van Even en Veerle Verhaegen zijn als curatoren aangesteld.

De rechtbank sprak het faillissement uit van Ralph Hesemans (41), Achtervennen 11 in Balen. De man legde de boeken neer van zijn zaak Voegwerken Hesemans. Meester Christophe Geukens is de curator.

Karel Meyvis, de zaakvoerder van decorbouw Sfinx Design op de Hoge Heideweg 28 in Rijkevorsel, legde de boeken neer en ging over de kop. Meester Ria Piedfort en meester Petra Willems zijn als curatoren aangesteld.

Het adviesbureau Tectae, Luxemburgstraat 2 unit 15 & 16 in Meer (Hoogstraten), kwam aan zijn einde op vraag van schuldeisers. Meesters Wim Roefs en Wim Nysmans handelen het faillissement als curatoren af.

Het doek is gevallen voor de bvba Het Vleeshuys, Baron Frans Du Fourstraat 4/7 in Turnhout. De vennootschap baatte een restaurant in de Bloemekensgang uit maar gooide zelf de handdoek in de ring. Meesters Tom Van Even en Veerle Verhaegen zijn de curatoren.

Slagerij Myspe, Buurtjesweg 10A in Ravels, ging failliet nadat de boeken werden neergelegd. Meester Wim Roefs en meester Wim Nysmans zijn de curatoren.

Frédéric Verwilghen (33) en Elke Van De Weyer (23) zijn op vraag van schuldeisers failliet verklaard. Ze waren vennoten van de eerder failliete gegane vennootschap Lauwereys-Van Den Brande, Markt 2A in Herenthout. Meesters Noël Devos, Geert Naulaerts en Katleen Corsus zijn als curatoren aangesteld.

Vandaag publiceerde Graydon trouwens ook de  faillissementscijfers van augustus. De daling met 6,3% voor België en met 5% in Vlaanderen vergeleken met augustus vorig jaar noemt UNIZO uiteraard een positieve trens. Tegelijk benadrukt de ondernemersorganisatie het qua aantallen nog altijd historisch hoog cijfers van het aantal falingen. In vergelijking  met de situatie voor  het jaar 2007, dus voor de economische crisis de crisis (2007) zijn er nog  altijd  48% meer faillissementen.