De handelsrechtbank in Turnhout sprak vanmorgen 8 faillissementen uit.

Jero bvba, Molenstraat 13 in Mol, was de vennootschap achter horecazaak Volt. De zaakvoerder vroeg zelf de faling aan. Er waren nog 7 medewerkers in dienst. Curator: Tom Vandecruys.

Ronny Boogaerts, Horststraat 36 in Arendonk, runde een bedrijfje in het bouwen van koelkamers, kluizen, enz. Hij werd gedagvaard door schuldeisers. Curator: Ronny Ceusters.

Tomina bvba, Korte Begijnenstraat ½ in Turnhout, voerde onderhoud- en herstellingswerkzaamheden van mechanische aard uit. De vennootschap werd gedagvaard tot faillissement. Curator: Tom Van Even.

Het adviesbureau m.b.t. bedrijfsvoering en holding Ogeda bvba, Herentalseweg 88 in Olen, moet de activiteiten stopzetten na een dagvaarding door schuldeisers. Curator: Ludwig Peeters.

Hugo Leemans, Lichtaartsesteenweg 108 in Lille, specialiseerde zich in het toezicht op bouwwerkzaamheden. Schuldeisers vroegen de rechtbank over te gaan tot een faling. Curatoren: Ria Piedfort en Petra Willems.

Nog na dagvaarding valt het doek over Wake Up bvba, Zoerleberg 23 in Westerlo, een groothandel in computers, randapparatuur en software. Curator: Paul Van Rompaey.

Horecazaak Gasthuishoeve bvba, Gasthuisstraat 3 in Geel, is failliet na dagvaarding. Curator: Tom Vandecruys. Voor alle duidelijkheid: het gaat om de vennootschap van de vorige uitbater. De huidige zaakvoerder, die de zaak in oktober vorig jaar heropende vanuit de vennootschap Cojest bvba, heeft met dit faillissement niets te maken.

Kizzy Wijnants, Varendries 24 in Herentals, runde een pralinewinkel en legde zelf de boeken neer. Curatoren: Kristof Benijts en Philip Somers.

De schuldvorderingen voor deze faillissementen moeten worden ingediend voor 7 maart 2017.

Meer recente falingen en stopzetting vind je via deze link.