75 kaarsjes voor Vic Swerts (Soudal)

Vic Swerts 75 jaarAfgelopen zaterdag is de oprichter en voorzitter van Soudal Vic Swerts 75 jaar geworden. Vandaag staat hem op het bedrijf een verrassing te wachten, maar die blijft vooralsnog geheim. Zijn werknemers willen hem in afwachting al via deze weg feliciteren, want Swerts blijkt een dagelijkse lezer te zijn van Made in Kempen.

Vic Swerts staat nog altijd dagelijks aan het roer van Soudal, de Europese leider in siliconen, lijmen en PU-schuimen. Ook na zijn 75ste verjaardag denkt hij nog lang niet aan stoppen. Onlangs verkondigde hij, na zijn nominatie voor manager van het jaar 2014, nog voor 15 jaar te hebben bijgetekend.

16% meer omzet
Deze gedrevenheid heeft er dan ook voor gezorgd dat Soudal de jongste decennia internationaal een enorme groei kende. Soudal kan zeer positieve cijfers voorleggen en draaide aan het eind van 2014 een omzet van meer dan 570 miljoen euro, een groei van ca. 16 %. Vic, een rasechte Kempenaar, draagt de Turnhoutse regio dan ook zeer hoog in het vaandel. Met een blijvende stevige verankering in Turnhout blijft Soudal met zijn 2100 werknemers, waarvan 900 in de Kempen, een van de grootste werkgevers in onze omgeving. In 2011 werd Soudal bekroond tot Onderneming van het Jaar.

Ook Made in Kempen wenst Vic Swerts een gelukkige verjaardag en de kracht om nog veel jaren door te gaan met de internationalisering van zijn bedrijf en de verankering ervan in de Kempen.