700 ondernemers op opening nieuwe Officenter Geel

officenter geelZo’n 700 ondernemers hebben vanavond de officiële opening bijgewoond van het nieuwe Officenter in Geel, de 6de vestiging in Vlaanderen. Gastspreker was minister-president Geert Bourgeois. Ook minister van Defensie Steven Vandeput ging in op de uitnodiging van CEO Christa Jouck. Die wil de komende 5 jaar nog 15 Officenters in Vlaanderen openen.

Officenter nam het vroegere Kempens Bedrijvencentrum over en verbouwde dat helemaal in een periode van 5 weken. 11 Kempense ondernemers participeren mee in de nieuwe vennootschap die de uitbating op zich neemt. “Dat is de manier waarop we telkens werken”, legt Christa Jouck uit. “Als holding nemen we 40% van de aandelen, voor de overige 60% zoeken we plaatselijke bedrijven. Dat zorgt voor onze lokale verankering en zo bouwen we credibiliteit op in de streek.”

“2 jaar geleden hebben we een eerste keer gesproken over een overname, maar dat is toen niet doorgegaan. Eind vorig jaar hebben we de gesprekken opnieuw opgestart en deze keer lukte het wel om een akkoord te bereiken met de 22 vennoten van het Kempens Bedrijvencentrum.”

Kantoor- en vergaderruimten
Het nieuwe Officenter in Geel biedt kantoorruimten, vergaderzalen, co-working faciliteiten en flexplekken. Ook werden een lounge en een bistro geïnstalleerd. De CEO zag Geel als een ideale locatie tussen de bestaande vestigingen in Turnhout, Hasselt en Antwerpen. “Onze 500 klanten uit alle Officenters mogen overal gratis gebruik maken van de vergaderzalen en flexibele werkplekken”, legt Christa Jouck uit. “Hier in Geel kunnen ze makkelijk afspreken om de files te vermijden.”

De CEO heeft intussen een nieuwe locatie op het oog in de buurt van Brussel, waarvan het contract in principe voor 30 juni moet worden getekend. “Ik wil ook heel graag een vestiging in Mechelen, waar we aan het zoeken zijn naar een geschikt gebouw, en in Sint-Niklaas.”