Stessens realiseert 70 projecten per jaar

stessensDe concurrentie op de bouwmarkt is bikkelhard. “Wij kijken ondertussen echter al uit naar 2014” zegt Heidi Stessens van de Algemene Bouwonderneming Stessens uit Geel. “Ons orderboek zit helemaal vol. Wij zijn er trouwens van overtuigd dat de bouwmarkt weer zal aantrekken.”

Batibouw heeft het aangetoond. De Belgen hebben wel degelijk nog belangstelling voor een eigen huis en willen bouwen. De conjunctuur zit ondertussen wel tegen “maar wie kwaliteit levert onderkent geen neergang”,  zegt Heidi Stessens. “Er zijn nu eenmaal nogal wat firma’s op de markt die het geregeld laten afweten. Daar betaal je evenwel een zware prijs voor.”

De Algemene Bouwonderneming Stessens werkt zowat 70 projecten per jaar af. Het bedrijf is gespecialiseerd in sleutel-op-de-deur projecten. “Wij zijn niet gebonden aan een stijl of aan een type woning. Wij gaan van modern tot pastoriestijl, van cottage en bungalow tot hoeve en klassieke woning en zelfs Spaans.”

De Algemene Bouwonderneming Stessens is destijds in 1974 opgezet door vader Alöïs Stessens. Het bedrijf wordt ondertussen gerund door de kinderen Luc en Heidi Stessens. Met pakweg 120 personeelsleden realiseerde de firma in 2012 een omzet van zowat 17 miljoen euro.

Heidi Stessens is ervan overtuigd dat de bouwmarkt in de komende maanden nog verder zal aantrekken. “Wie wil bouwen kan vandaag onvoorstelbaar goedkoop lenen. Daar kun je toch niet naast kijken. Bovendien zal de belasting op onbebouwde percelen er volgens mij nogal wat mensen toe aanzetten om toch maar te bouwen.”