7 miljoen euro met Energieconcepten

“Wij hebben al gloriejaren gekend”, zegt Manu Leys van het bedrijf Energieconcepten uit Malle. “Het gaat nu wat minder snel maar we zetten door. We realiseerden in 2011 een omzet van 7 miljoen euro.”

Manu Leys werkte vele jaren als servicespecialist in de oliesector. Energie was al die tijd zijn thuismarkt. In 2006 zette hij zijn eigen firma op die zich als Energiec toespitste op de installatie van warmtepompen, houtverbranding en balansventilatie. De start was veelbelovend. In 2007 zette hij ook nog eens de firma Sunenergie op. Sunenergie moest het vooral hebben van fotovoltaïsche panelen en zonneboilers. “Het ging uitstekend”, zegt Leys. “Onvoorstelbaar snel allemaal.” De belangstelling voor alternatieve energie was nu eenmaal enorm groot.

Energiec en Sunenergie werden inmiddels bijeengebracht binnen de groep Energieconcepten. Leys en zijn partner Tom Teunkens stellen nu 20 mensen tewerk.
Vandaag gaat het allemaal wat kalmer maar de prijsstijgingen voor gas, olie en elektriciteit leggen toch een stevig fundament onder de groep. Met Groenhuizen.be hebben Leys en Teunkens overigens nog een derde kind op de wereld gezet. Groenhuizen is gespecialiseerd in houtskeletbouw en renovatie. “Er is veel kruisbestuiving tussen onze drie ondernemingen.”

Energieconcepten heeft ondertussen een tweede showroom geopend in Arendonk. Daar kunnen geïnteresseerde klanten alle aanbiedingen van de groep komen bestuderen.